onsdag 23 juni 2010

Svettigt och härligt på shortspremiären!

Jag skulle ju som sagt ha tagit 8:an i Skatås i söndags, men livet har inte alltid samma planer som jag, så det blev uppskjutet, men idag kom jag iväg efter en picnic med käre far som skjutsade mig dit på hemvägen.
Och det var underbart att komma ut och springa!

Höll ett lugnt tempo, målet var att springa hela vägen, men var tvungen att gå ca 2 minuter för ett jätte-håll högg tag i mig ungefär halvvägs runt. Men jag är nöjd, det gick på 49.32 vilket känns helt okej. Kändes inte alls omöjligt att jag skulle kunnat springa de sista två kilometrarna för att ha tagit milen, men det får vänta till en annan dag, man ska inte jäkta fram.
Svettades enormt, solen gassade och jag var innerligt tacksam över att jag valde de korta löparbyxorna. Annars hade jag nog gått under! :P

mina fina löpartights, nya för i år.


Nöjd med dagen och med en god fruktsallad i magen ska jag nu göra lite nytta här hemma :)

fredag 18 juni 2010

Lyssna på din kropp

Den absolut bästa träningen är den när hela kroppen skriker "Jag vill röra på mig!!" och man faktiskt ger efter, knyter på sig löparskorna och springer.

Jag hade ett sånt pass igår, helt underbart! Efter att ha sett Löplabbets reklamfilm ville jag inte sitta still, längtan efter en avkopplande tur, att känna svetten och mjölksyran, att få ligga och andas ut i gräset efteråt.
Frihet.
Så jag sprang en tur och kunde sedan stå och stretcha till Den Blomstertid eftersom skolan på min gata hade sommaravslutning. Det var ett ögonblick av total lycka och sommarkänsla, jag önskar den hade gått att spara på burk till de där gråa novemberdagarna.

Nu åker jag till skåne för att träffa kusiner och vänner, men på söndag är det dags igen, då tar jag 8:an i Skatås, bring it on! :)

torsdag 17 juni 2010

Med lätta steg, varför?

Jag har en ny kärlek.
Löpning.

Efter att jag i december 2009 fick hjärtat krossat och det tog slut med min dåvarande sambo så började jag springa, mest för att få tankarna på annat, men jag fastnade.

Jag sprang så vårruset i år, vilket jag visserligen gjort förr, men bättrade min tid med 6 minuter från förra året! Snacka om att jag blev peppad att fortsätta!
Så med siktet inställt på Midnattsloppet Göteborg den 21 augusti tänker jag ha den här bloggen som ett sätt att få ner motgångar, medgångar, härliga träningsupplevelser i skrift och bild.

Vem vet vart det bär av sen, Göteborgsvarvet nästa år? Ett Marathon kanske? :)