tisdag 28 september 2010

bye bye förkylning! :D

Och så var träningen äntligen igång igen! Det blev en lätt eftermiddagsjogg igår trots allt för halsen kändes mycket bättre när jag varit igång hela dagen, 5 km och det kändes bra, jag har införskaffat ett par långa löpartights från Nike som gör mina ben lyckliga och jag slipper frysa i de allt kyligare höstvindarna. 
Idag  bjöds det på två timmar dans på underbara Twisted Feet. Att något kan göra mig så glad är helt galet. Att få röra sin kropp till musik, få svettas, skratta, se lite goofy ut emellanåt... vad mer kan man begära liksom? Min totala känsla av opepp när jag satte mig på spårvagnen kom bort sig så fort jag klev in i salen och musiken började och det lilla som eventuellt dröjt sig kvar efter Dance Hall-klassen hjälpte underbara Twisted D till att blåsa bort.


Nu är alltså 5 km och 3 träningspass avklarade, imorgon ska jag göra maxtestet för 6VU. Spännadne spännande! Hoppas på inte allt för mycket träningsvärk efter dagens hopp-och-studsande. :P

måndag 27 september 2010

Edit:

Inte blev det någon morgonlöpning idag, halsen sved och var eländig när jag vaknade så det blev en lugn morgonpromenad istället.

Håller tummarna för att det går över till imorgon för då är det dansdans! :) Äntligen, jag har varit borta två veckor nu och tänker.inte.missa.en.till!!!

söndag 26 september 2010

6 veckors utmaningen coming up!


En vecka sent ansluter jag mig: 



Imorgon ska jag börja med maxtesten och sedan köra stenhårt under 6 veckor. Utmaningar har jag genom livet varit ganska kass på att fullfölja, jag ger mig när någonting går emot eller hamnar i vägen. Men denna gången ska jag ta mig hela vägen och
damn vad jag kommer älska mig själv efteråt! :)
Det är alltid för tidigt att ge upp!
ska klura lite på min personliga utmaning. det kommer under veckan.

Jag sitter med kalendern i högsta hugg och har nästan glömt att jag har tenta på tisdag och inte alls ska sitta och träningsplanera utan borde läsa till tentan istället.
Så det tänker jag göra nu!

I morgon är det morgonträning med löpning. ska bli underbart!



fredag 24 september 2010

Överraska dig själv och andra

Det har varit lite upp och ner med motivation, tid och hälsa de senaste veckorna. Sist kom en ondskefull förkylning med feber och halsont att inta min stackars kropp. En allt annat än behaglig upplevelse som satte stopp för både dans och löpning!

Igår var jag äntligen ute på första joggingturen på flera långa veckor..eller är det en månad? jösses vad tiden går!
Men det var underbart att dra på sig löparskorna och använda kroppen igen, benen rörde sig och steg efter steg lades bakom mig i den mörka septemberkvällen med en känsla av frihet inombords. Hade nästan glömt hur skönt det är att springa! Jag har två "varv" jag springer här hemma, 5 eller 10 km. När jag kom till vägskälet där man väljer om det räcker med 5 eller om milen lockar så var det väldigt frestande att springa milen, det kändes ju så lätt! Men att dra på med milen efter träningsuppehåll och dunderförkylning kändes inte som någon jättebriljant idé, så det får vänta några gånger till, nu ska jag få igång kroppen igen först.
Jag kunde känna tacksamheten från min kropp att äntligen få jobba lite och röra på sig, det är ju det den är byggd för! :)

Och nu sitter jag här och har just förvånat mig själv igen. Det har inte riktigt sjunkit in ännu... Jag Ska Springa Göteborgsvarvet 2011!

Anmälan är betald och nu finns ingen återvändo. Det är lite samma känsla som när jag bestämde mig för att springa midnattsloppet, men nu har det en helt annan innebörd för mig. Detta är något jag vill, något jag innerligt känner för! Jag vet inte vad jag ska ha för målsättning, just nu ligger jag mest på nivån "ta mig runt utan att avbryta", men vem vet vad som händer till våren efter träning och utveckling :)

Så här kommer nu åter igen att öppnas för frekvent aktivitet på bloggen, resan mot Göteborgsvarvet börjar NU!


Mot oändligheten och vidare!